New York City Marathon

New York City Marathon, som heter TCS New York City Marathon efter titelsponsorn, är ett av världens största och mest ikoniska maratonlopp. Det går igenom New Yorks fem stadsdelar Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx och Manhattan. Här kan du läsa mer om detta prestigefulla lopp.

Om loppet

New York City Marathon arrangeras varje år i New York i USA. År 1970 var första gången som loppet arrangerades och år 2012 var det enda år som det behövde ställas in. Det var då på grund av en storm. Det är världens största maratonlopp som ofta har över 50 000 deltagare som lyckas komma i mål. Både elitlöpare och motionärer deltar i loppet. Loppet är ett av de sex Marathon Major-loppen.

Loppet arrangeras alltid i början av november och starten går från Staten Island. Därefter över Verrazano-Narrows-bron in i stadsdelen Brooklyn, vidare till Queens och Bronx innan deltagaren slutligen går i mål i Central Park på Manhattan. Loppet går såldes igenom samtliga stadens stadsdelar.

Hur får man en startplats?

Det är ett extremt populärt lopp och därför är det svårt att få en plats. Du kan antingen delta i lotteriet eller försöka uppfylla de hårda tidskvalifikationerna. Ibland finns det även välgörenhetsbiljetter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *