Berlin & London Marathon

Den som vill springa ett Marathon Major-lopp utan att resa till en annan världsdel kan delta i något av de europeiska loppen. Både Berlin Marathon och London Marathon är Marathon Major-lopp. Här kan du läsa mer om respektive lopp.

Berlin Marathon

Berlin Marathon, som heter BMW Berlin Marathon efter titelsponsorn, är en av de största löpartävlingarna i Europa. Varje år har loppet cirka 35-40 000 anmälda deltagare. Loppet arrangeras i slutet av september varje år. Loppet är känt för sin flacka bana där många personer slår sitt personliga rekord samt där många världsrekord satts. Banan går igenom stadens olika delar och vanligtvis är det en mycket stor publik som hejar.

London Marathon

London Marathon, som numera heter Virgin Money London Marathon efter titelsponsorn, är ett årligt maraton som går av stapeln i slutet av mars varje år. Loppet börjar i Greenwich och banan går längs med Themsenflodens sydsida halva loppet och nordsidan den andra halvan. Målgången är i The Mall. Banan är relativt flack och evenemanget drar ofta en stor publik. Det är svårt att få en startplats på detta lopp eftersom det är så pass populärt bland såväl britter som utlänningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *