Efter målgång

Det finns många artiklar och tips om hur du tränar bäst inför ett maraton samt vad du ska tänka på under själva loppet. Färre texter behandlar vad du gör efter ett maratonlopp. Självklart är det viktigt att vila, men det finns vissa saker att göra direkt efter loppet. Här kan du läsa mer om saker du bör göra efter målgång.

Håll dig varm

När du äntligen har gått i mål efter flera timmars kämpande är det viktigt att du tar hand om kroppen. Efter att du gått i mål efter 42 195 meters löpning kommer du vara överlycklig att det äntligen är över. Snart kommer du även känna att du blir kall och stel. Därför är det viktigt att du snabbt får på dig värmande kläder efter målgång. Detta är särskilt viktigt om det är kallt eller regnigt ute.

Ät något

Efter målgång bör du se till att få i dig energi så snabbt som möjligt. De flesta maratonlopp erbjuder enklare mat och dryck till deltagarna efter målgång. Även om du är helt slut och inte känner för att äta något bör du tvinga i dig energi. Om du inte äter något är risken stor att du kommer att må väldigt dåligt senare på kvällen. En timme efter målgång bör du äta en ordentlig måltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *