Springa maraton utomlands

Att springa maratonlopp i ett annat land är en upplevelse utöver det vanliga. Loppen utgörs ofta av lokalbefolkningen vilket gör att du ofta lär känna folk på ett sätt som du vanligtvis inte gör när du besöker landet som turist. Maratonlöpare tenderar att finna en särskild gemenskap under loppet som suddar ut skillnader som nationalitet, kön och ålder. Detta tillsammans med den unika möjligheten att uppleva ett lands kultur eller en ny stad som löpare gör att många väljer att springa lopp utomlands. Om du har bestämt dig för att springa ett maraton utomlands eller på en annan ort finns det dock vissa saker som du bör ta i beaktning för att se till så att resan och loppet går så smidigt som möjligt.

Tidsskillnad

Tänk på en eventuell tidsskillnad på orten där du ska springa. Om du exempelvis åker till USA eller till Asien för att springa är tidsskillnaden stor och det kommer att påverka hur du mår dagarna innan loppet. Vissa gör misstaget att anlända endast en eller två dagar innan loppet. Detta kan innebära att kroppen inte hinner ställa om sig och därför kommer du att starta mycket tröttare och med mindre energi än planerat. Se därför till att anlända flera dagar i förväg så att du har tid att anpassa dig till den nya tidszonen.

Mat & Dryck

En annan anledning till varför du ska anlända i god tid är så att din mage hinner anpassa sig efter den lokala maten och drycken. Det kan även vara en god idé att ta med frukost som din mage är van vid för att garantera att du äter ordentligt på tävlingsdagen.

Hälsointyg & Försäkring

Sist, men inte minst, bör du se över att du ha en försäkring som täcker ditt deltagande. Vissa lopp kräver även ett hälsointyg för att låta dig starta. Kontrollera detta i god tid innan resan för att undvika problem på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *